Att starta eget företag

Har du en bra affärsidé och funderar på att starta eget? Att starta företag är inget problem, det är en mindre process att registrera sitt företag. Det är lite pyssel i början att tänka på men det går att få hjälp på vägen. Det är viktigt att alla bitar finns med annars får du göra om saker. Det viktigaste är ju att komma igång!

Hitta ett namn till ditt företag

Ditt företag måste heta någonting och det namnet måste bli registrerat hos Bolagsverket. Det kan vara ett fantasinamn, något som härleder till produkterna eller tjänsterna. Kan ju också vara ett familjenamn. Fundera lite på detta så att du har flera förslag att presentera. Vissa namn är redan upptagna.

Bolagsform

Vilken bolagsform ska du ha? Ska du jobba ihop med någon eller ska du jobba ensam? Såna här saker är viktiga att veta då det finns ett antal olika typer av bolagsformer.Ett aktiebolag kräver kapital för att starta upp. Medans enskild firma inte kräver det. Så läs på vad som kan passa för dig beroende på vad ditt företag ska jobba med.Oavsett om du ska sälja produkter eller tjänster behöver du betala moms. Du gör en registrering hos Skatteverket när du har registrerat bolaget hos Bolagsverket.