Handla på nätet – undvik fallgroparna

Att handla på nätet är som att cykla, när du väl har lärt dig det går det undan! Det betyder dock inte att du är fullärd, det finns fortfarande fallgropar som även den mest inbitna nätshopparen kan ramla ned i.

Köper plagg från fel sajt

Om du söker efter ett underställ till hockeyträningarna ska du inte köpa det på en modebutik online eller hitta ett lågprisvaruhus med webbshop. Köp understället på en sajt som riktar sig mot sporten och som därmed är mer kvalificerad att ta in varor som passar för just hockey. När du köper underställ för att sporta i kan de gärna vara i kompressionsmaterial för att öka blodcirkulationen och sitta tajt mot kroppen, en variant du knappast hittar i en vanlig modebutik med underställsförsäljning.

Missar att kolla villkoren

Innan du köper från en ny sajt ska du undersöka deras villkor. Hur hanterar de returer? I värsta fall behöver du betala för eventuell returfrakt och de kan försöka töja på reglerna när det kommer till reklamationer och ångerrätt. Att neka reklamationer eller minska ångerrätten till mindre än 14 dagar är inte tillåtet, men det leder till en lång väntetid innan ARN eller Konsumentverket kan hjälpa dig att få tillbaka din pengar.

Överpriser

Ta för vana att jämföra priser med varandra och lägg alltid till fraktkostnaden. En butik kan skryta över sina låga priser men istället tillkommer en stor fraktkostnad vilket gör slutsumman lika dyr eller dyrare som en konkurrents. Du kan alltid hitta prisjämförelser på populära och dyra produkter. Ovanligare produkter kan det skilja flera hundra kronor på så ta för vana att alltid jämföra priser när en vara kostar över en viss summa.