Vid större renoveringar i bostadsfastigheten

Bor man i köpt eller hyrd lägenhet så kan det ibland bli större renoveringar i den bostadsfastighet som man bor i. Det kan vara yttre renoveringar så som fönsterbyte eller att det ska byggas balkonger till lägenheterna.

Påverkad av renoveringen

Ett stambyte görs i de flesta fastigheter efter 40-50 år. Du som boende blir så klart påverkad av detta och det kan vara en hel del att tänka på även som hyresgäst. Kanske det är skönt att ta den enkla vägen och flytta ut medans arbetet gör. Ett fönsterbyte går betydligt snabbare och du kan säkert bo kvar under den tiden. Kolla upp med din bostadsrättsförening eller hyresvärd hur lång tid renoveringen kommer att ta och hur pass påverkad du kommer att bli som boende.

Härligt med renovering

Onödigt klagande på att det stör dig är inget som gör att renoveringen går snabbare. Acceptera att det är som det är och tänk på att det kommer att bli så mycket bättre efter att allt är klart. Om det är ett stambyte så kommer badrummen att bli i toppskick och mycket bättre än de var innan. Det tar den tid det tar med olika typer av renoveringar så var beredd på att det kan ta tid innan allt är som det ska i din lägenhet igen.